ניתוח ...

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

04/02/2014 | 05:21 | מאת: דורון

שלום דר להתעניינות איזה ניתוח נחשב למורכב יותר בעל סיכון רב יותר ניתוח מעקפים או מסתמים..?? תודה

04/02/2014 | 22:30 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום רב, מאוד קשה לענות על שאלה זו בצורה כללית. ניתן להגיד רק שבאופן בסיסי חולים הנדרשים לניתוח מסתם הם בסיכון מעט יותר גבוה מאשר חולים לניתוח מעקפים עם זאת, יש לדון בכל מקרה לגופו: מידת הדחיפות של הניתוח, סוג הניתוח הספציפי, מצבו הכללי של המנותח טרם הניתוח, מחלות הרקע שלו, הניתוח הספציפי - ועוד ועוד כל אלו יקבעו את הסיכון הספציפי לכל מנותח בברכת בריאות שלמה, ד"ר איתן שניר

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה