תיקון מסתם

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

31/07/2013 | 02:32 | מאת: מאור

היי שלום לרופא אני בן 36 התגלה לי לפני שנה בערך במקרה צניחה של המסתם המיטרלי .. בינוני עד קשה רציתי לדעת עם ניתוח תיקון המסתם ..בשיטה של פלישה זעירה - ניתוח אם סיכוי הצלחה גבוהים ? שאלה שנייה האם לאחר תיקון והניתוח הצליח .. האם המסתם יכול להידרדר שוב עם השנים?שאלה אחרונה בבקשה ... ניתוח לתיקון מסתם נחשב יחסית ניתוח פשוט לעומת ניתוח לב אחרים? אשמח לקבל לתשובות ( קצת בלחץ מהעניין)מאור

04/08/2013 | 19:04 | מאת: ד"ר ארז שרוני

מאור שלום, מספר נושאים ראויים לדיון: - מהי ההטויה לניתוח: תסמינים?, שינוי במדדי הלב ותיפקודו ע"פ אקו - שילוב שלהם? - סוג הניתוח: תיקון או החלפה וההשלכות לאורך זמן. - ונגזרת מכך - החתך הניתוח כל אלו שאלות שהתשובות עליהן ראוי שינתנו בשיחה בין מנתח ובין החולה. בברכה, ד"ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה