החלפת שני מסתמים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

22/12/2012 | 19:00 | מאת: טושקו

שלום לך בן 62 פעיל מאוד עם עודף משקל נסבל. על דעת כל הרופאים אזדקק להחלפת שניהמסתמים האורטאלי והמיטראלי. שאלתי, האם כבר קיימת טכניקה להחלפת שני המסתמים בעת אחת מבלי לפתוח את בית החזה. אשמח לחדשות טובות. תודה

24/12/2012 | 05:56 | מאת: ד"ר ארז שרוני

לא. החלפת מסתם ללא פתיחת בית חזה - מילעורית - רק למסתם אורטלי לאנשים שאינם מועמדים לניתוח או בסיכון ניתוחי גבוה מאוד ובכל מקרה המסתם המוחלף ביולוגי, לגבי מסתם מיטרלי אין (עדיין) טכנולוגיה להחלפת מסתם מילעורית. בגילך ומצבך לשקול גם את החלופה של מסתם מכני, כמובן. כל זאת מביא למסקנה - שניתוח הינו האופציה היחידה העומדת על הפרק. בהצלחה, ד"ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה