סוגי מסתמים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

15/01/2012 | 19:25 | מאת: חנה

קרוב משפחה שלי בן 64 וחצי מועמד לניתוח להחלפת מסתם אורטלי. רצינו לברר מה האינדיקציות למסתם מכני לעומת מסתם ביולוגי , ומסתם ביולוגי שמענו שיש שעשוי מחזיר ויש שעשוי מבקר - מה הנסיון עם כל אחד מהם ומה עדיף??? תודה רבה

16/01/2012 | 20:46 | מאת: ד"ר ארז שרוני

מכני - מורכב ממתכות מורכבות ומתקדמות, "מחזיק" מעמד (תיאורטית) לכל החיים (כך גם נבחן ונבדק ע"י המייצר) חסרוני - מצריך נטילת מדלל דם - קומדין לכל החיים (עם הסכנות הנלוות לנטילת מדללי דם). ביולוגי - שני סוגים: מסגרת שאינה מתכתית ועליה תפורים: 1. עלי מסתם של חזיר או 2. עלי מסתם העשויים מקרום העוטף את לב השור. יתרונם - אינם מחייבים קומדין (למעט תקופה התחלתית לאחר הניתוח של עד 3 חודשים) אלא אם יש הטויות אחרות לנטילת תרופה זו. חסרונם - השרדות מוגבלת - בטווח של בין 15-20 שנה. מכנים לצעירים ו.או לאנשים שאינם רוצים להחשף לסיכון (הלא גבוה) של ניתוח חוזר, ביולוגי - לאלו שאינם רשאים או רוצים ליטול קומדין ולאוכלוסיה המבוגרת שבה הסיכוי של סיבוך ממדלל דם גבוה אל מול תוחלת החיים הצפויה. נכון לזמנינו המלצות לביולוגים הפכו לחופשיות יותר - איכות חיים ולאור העובדה שהמסתמים היום מתקדמים יותר והסיכון לניתוח חוזר (במידת הצורך) נמוך מהסיכון המצטבר לסיבוך עקב נטילת מדלל דם. זה על קצה המזלג - ניתן למצוא עוד מידע בשפע ברשת. מקווה שעזרתי, ד"ר ארז שרוני

17/01/2012 | 08:59 | מאת: חנה

תודה רבה על האינפורמציה. עוד שאלה קטנה האם גיל 64 וחצי נכון להיום נחשב בקבוצת הצעירים או המבוגרים ???

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה