מה זה בולה?

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

09/01/2012 | 17:14 | מאת: שוקי

שלום רב. בתקופה האחרונה אני סובל בכאבים עזים בבית החזה. לפי צילום רנטגן שעשיתי מופיע לי בולה בצד שמאל בבית החזה ועיוות בצלעות עקב ניתוח לב פתוח בגיל מאוד צעיר(שנה) עקב זה אני סובל מכאבים עזים שהם בלתי נסבלים עשיתי CT וגם בסיטי רואים על הבולה הזאת. רציתי לדעת מה הכוונה של הדבר הזה ומה זה בולה בכלל? ואיך אפשר לטפל בדבר הזה אם זה מזיק להמשך החיים הנורמטיבים?

12/01/2012 | 00:53 | מאת: ד"ר רונן גלילי

12/01/2012 | 00:59 | מאת: ד"ר רונן גלילי

שוקי שלום, בולה הינה שינוי אנטומי באזור מסויים בריאה בו חללי האויר הקטנטנים בריאה נפגעים ומתחברים ליצירת חלל משותף אחד גדול, צורה של בועה גדולה. לרוב זהו מצב ללא הפרעה או תסמינים, אך לעיתים יכול להביא להפרעה מסויימת נשימתית. בדרך כלל כאב אינו אופייני. בכל מקרה יש להיוועץ ברופא ריאות או בכירורג חזה. תוכל לפנות למרפאתנו בבית החולים או במקום מגוריך. בברכה, דר גלילי

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה