כאב מוסקולוסקלטלי אחרי ניתוח לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

24/11/2011 | 11:59 | מאת: מוטי

חודש אחרי ניתוח לב התחילו לי כאבים חזקים בחזה (לאחר התעטשות). הכאבים הם לא רק בחזה אלא כמעט בכל החלק העליון של הגוף כולל בתי השחי השכמות ואפילו עמוד השידרה. הכאבים חזקים ששבוע שלם כמעט ולא יכולתי לזוז. הרופא כתב שיש אי יציבות קלה בחלק העליון של הסטרנום ונראה שהכאב הוא מוסקולוסקלטלי. מה זה אומר "כאב מוסקולוסקלטלי"? וכן הוא כתב שאם תוך שבועיים לא יכול שיפור יש לעשות C.T בכדי לשלול STERNAL OSTEOMYELITIS. מה זה אומר? תודה.

25/11/2011 | 17:10 | מאת: ד"ר ארז שרוני

מוטי שלום, כאב מוסקולוסקלטלי = כאב שרירי. לאחר ניתוח לב כשיש כאבים באזור החזה ובעיקר עם יש מלוים בתזוזה קלה בחלקו העליון של הסטרנום יש לשלול תהליך זיהומי. הצעתי, לא להמתין אלא לפנות לרופא המנתח/המחלקה המנתחת לבדיקה ולשלילת זיהום. יכולה להיות אפשרות של חוסר איחוי ללא זיהום - כל תנועה של עצם אל מול עצם מכאיבה - אך ברפואה כמו ברפואה יש לשלול את המאיים והוא הזיהום. בברכה, ד"ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה