סיבוכים לאחר ניתוח מעקפים ?!?

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

08/11/2011 | 13:48 | מאת: אוסנת

בעלי(בן 40) עבר לפני 5 חודשים ניתוח מעקפים (4). לאחר תקופת ההחלמה החל להרגיש אי נוחות/כאבים בחזה/וביד לסירוגין.פנינו לקרדיולוג הוא הפנה לאקו לב. באקו תשובה לא חד משמעית שיכולה להתאים לסימנים שלאחר ניתוח. הרופא הפנה למיפוי לב במאמץ (חשוב לציין כי בדיקה זו בוצעה לפני שנה ובעקבותיה הוחלט לצנתר ושם הוחלט לבצע ניתוח מעקפים) במיפוי החדש יש ממצאים שהקרדיולוג בסיכום שלו רשם "במיפוי פיגמי מילוי חדשים קדמי ספטלי ואפיקלי שלא היו במיפוי לפני שנה להזכיר שבאקו במאמץ אותם איזורים מחמירים התקווצות בדופק לא גבוהה" .... הרופא הפנה לצינתור באסותא רמת החייל ב 29/11. מיותר לציין שאי הוודאות מטורף. מה הסבירות שיש בעיה עם הניתוח (עורקים שהוחלפו)? האם יכול להיות שיש סיבוכים תקופה קצרה לאחר ניתוח? מה מומלץ לעשות במצב שכזה? זה שכיח? סליחה על כ"כ הרבה שאלות !!!! תודה מראש על התייחסותכם.

09/11/2011 | 12:03 | מאת: ד"ר ארז שרוני

אוסנת שלום, התשובות נעוצות בדרגת החשד של הרופא המטפל, באם הבדיקות מצביעות על כך שישנו חשד סביר לאספקת דם לאזורים שעברו מעקפים הגיוני צינטור. וכן, לעיתים מעקפים בתקופה מידית לאחר ניתוח אינם מתפקדים מסיבות שונות - מתואר ומוכר בספרות ובחיי כל מנתח. אכן תקופה לא פשוטה אך נראה שאתם מטופלים ובדרך הנכונה. בברכה, ד"ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה