שאלה בקשר לקוצב לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

22/04/2011 | 17:28 | מאת: דורית

שלום, לפני כשנה עברתי דום לב והחיאה.לאחר מכן הייתי מאושפז בטיפול נמרץ ועברתי צינתור שבו נקבע כי עלי לעבור ניתוח מעקפים.היות וביום הצינתור היה לי ארוע מוחי נקבע כי עלי לחכות 6 שבועות עד לניתוח. לרופאים לא היה ברור באופן מוחלט כי הפרעת קצב גרמה לי לדום הלב או סתימות העורקים אולם היות ולא יכלו לנתח מיידית הוחלט להשתיל לי קוצב לב. הקוצב הקוצב הותקןונבדק ונאמר לי שהוא לא נכנס לפעולה.ברצוני לדעת אם אני רוצה להסיר אותו כיצד אני עושה זאת, ומה הם הסיכונים הכרוכים בהוצאת הקוצב כולל האלקטרודות.האם אפשר להסיר לא רק את הקוצב עצמו אלא גם את האלקטרודות.תודה, אבי הררי ודורית

24/04/2011 | 10:25 | מאת: ד"ר ארז שרוני

אבי שלום, בכל הקשור לקוצב - פנה למערך האלקטרופיזיולוגי - אלו שהשתילו עקבו ועוקבים אחר פעילותו! חג שמח ד"ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה