גישה בניתוח מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

07/03/2011 | 23:18 | מאת: נ.א

שלום, במקרה שלי יש לתקן מסתם מטרלי בצניחת שתי העלים וקרע במיתר אחורי, הבנתי שלמרות שקיימת השיטה של חתך מזערי המנתחים מתרחקים מהשיטה כיוון שאין בה מספיק ניסיון ורק אם יש סיכונים אחרים כגון סכרת או ניתוח מעקפים ... יבחרו בשיטה זו שאלתי האם אכן כך ? ושאלה נוספת : מהיכן הגישה אל המסתם ? האם חותכים את הלב כדי להגיע אל המסתם ואם כן האם החיבור מחדש נעשה בתפר, ואז האם צלקת התפר לא משבש את א. ההולכה ב. גמישות והתכווצות הלב ושאלה נוספת ברשותכם : האם לא עדיף להמנע מתוספת של טבעת ופשוט לדייק יותר בייצוב המסתם בקו הנכון, הרי כל גוף זר ביום מן הימים עלול להיות מקור לבעיות נוספות ושאלה אחרונה : לאחר תיקון מסתם , הבנתי שייש צורך לקחת אנטיביוטיקה בכל טיפול כירורגי , האם הדבר נכון גם במקרה של כל זיהום אחר כגון פציעה / שפעת / הרפס / אליקובקטר ... וכו' אודה לכם

08/03/2011 | 21:32 | מאת: ד"ר ארז שרוני

1.ישנם מנתחים עם ניסיון בשיטה זו - ולהפך - אם צריך לעשות גם מעקפים לא ניתן לבצע ניתוח משולב בגישה זו -זעיר פולשנית.(טכנית). יתרונה של השיטה הזעירה הינו קוסמטי בעיקרו(חתך צידי והמנעות מחתך מרכזי) וככזה כל מנתח ושיקוליו (כולל פילוסופים - תפיסתיים) לגבי הגישה הניתוחית. אין קשר לסכרת! - הצעתי: דיין נקודה זו עם המנתח. 2.כן, דרך הלב, הצלקת לא פוגעת בתיפקוד הלב ולא אמורה לשבש את ההולכה. כן, הזדקקות להשתלת קוצב קבוע גבוהה יותר לאחר ניתוחי מסתמים אל מול מעקפים אך באופן כללי לאחר תיקון מסתם מאוד נמוכה. 3. טבעת - כהגדרה (ע"פ הגדרת מטרת התיקון ע"י קרפנטיה)הכרחית. שלושת מרכיבי התיקון המוצלח: העלמת אי הספיקה בנוכחות: תיפקוד של שני עלי המסתם,שטח מגע גדול ביניהם וייצוב הטבעת המסתמית.ישנו מעקב של יותר מ40 שנה אחרי חולים עם טבעת - איין בעית גוף זר!! 4.טיפול באנטיביוטיקה פרופילקטית למניעת זיהום תוך לבבי אינה תחליף או תוספת למתן (או אי מתן אנטיביוטיקה) בזיהום. בברכה, ד"ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה