הסבר למשמעות "חסם הולכה מלא "

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

03/03/2011 | 21:53 | מאת: ניצה

לצוות הפורם שלום רציתי לשאול את הצוות שאלה בתחום הלב . מהו " חסם הולכה מלא " והאם במהלך של פעולה ניתוחית יש חשש שתתרחש חסימה כזו . . אלו פתרונות מציעה הרפואה אם חלילה תתרחש חסימה כזו . תודה ניצה .

03/03/2011 | 23:44 | מאת: ד"ר ארז שרוני

חסם הולכה מלא - אות הקצב החשמלי האמור לעבור בצורה סינכרונית מהעליות לחדרים (בלב) אינו עובר או שעובר בצרה שאינה "מסודרת" כתוצאה מכך קצב הלב באם קיים אינו סדיר ואינו תומך ביצירת תפוקת לב טובה. הפתרון קוצב זמני או קבוע. בניתוחי לב תופעה זו (חסמים או הפרעות קצב המצריכות השתלת קוצב) קיימת יותר בניתוחי מסתמים מאשר במעקפים אולם לשמחתינו שכיחותה קטנה הרבה יותר מהמתואר בספרות.( 5-7% מניתוחי מסתמים ע"פ הספרות יזדקקו לקוצב קבוע). בברכה, ד"ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה