אי ספיקה במסתם אורטלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

13/02/2011 | 23:26 | מאת: נ.א

לאחרונה עשיתי בדיקת אקו לב והתקבלו התוצאות הבאות: חדר שמאלי : גודל-מורחב במידה קלה, תפקוד סיסטולי גלובלי-התכווצות גלובלית תקינה היפרטרופיה – במידה קלה עליה שמאלית מורחבת במידה בינונית חדר ימין תקין עליה ימנית תקינה מסתם מיטרלי – עלי המסתם מעובים, צניחה של שני העלים מעל למישור הטבעת,הודגם flail posterior leaflet, קרע של chordate לעלה האחורי באזור אחורי ה-JET מכוון אנטרומדיאלית אי ספיקה קשה מסתם אאורטלי – מסתם תלת-עלי מסתם טריקוספידלי – אי ספיקה טריויאלית הלחץ הסיסטולי הריאתי לפי מהירות ה- TR הינו 16 + RAP אאורטה – לא מורחבת קרום הלב – לא נראה נוזל פריקרדיאלי IVC לא מורחב 1.רציתי לדעת עד כמה המצב חמור ? 2.מה קצב ההידרדרות הצפוי ? 3.האם יש דרך להאט את ההידרדרות ? 4.האם ספורט אירובי/הליכה מומלץ או שיכול להזיק ? 5.האם מצב זה מחייב ניתוח ובאיזו תכיפות ? 6.איזה סוג של ניתוח תיקון או השתלה ? 7.מהם סיכויי ההצלחה ומה תוחלת החיים הממוצעת למתוקנים / למושתלים 8. עד כמה הסיכון לזיהום מצוי 9. האם מצב זה מגביל בטיסה לחו"ל ? (עומד על הפרק עוד חודשיים למשך חודשיים) אודה לכם אם תשיבו בהקדם תודה נ.א

13/02/2011 | 23:31 | מאת: נ.א

אוסיף כי אני בן 47 BMI 27 =177/85

14/02/2011 | 11:33 | מאת: ד"ר ארז שרוני

לא אכביר במילים, הטויה לניתוח ע"פ סימפטומים ו/או החמרה במדדי אקו עוקבים. כל זאת כולל סוג הניתוח תיזמונו וכל שאר השאלות הראויות - ידויינו בינך ובין הקרדיולוג המפנה ובהמשך ביינך ובין המנתח. אוסיף שלפחות ע"פ התיאור ניתוח בלתי נמנע, היום - הגישה הינה מוקדם ככל האפשר בכדי למנוע הדרדרות בעיקר שסיכוי התיקון(ע"פ האקו המתואר) גבוה. בברכה ובהצלחה, ד"ר ארז שרוני

23/02/2011 | 03:32 | מאת: נ.א

תודה , כניראה אני בדרך לניתוח, המצב הוא שיש לתקן מסתם מטרלי במצב של אי ספיקה קשה וצניחה של שני העלים מעל מישור הטבעת, ובנוסף כרע במיתר אחורי, הבנתי שיש לחבר מיתר מלאכותי והוספת טבעת א. איך מחברים את המיתר הזה ? האם הוא לא עתיד להתלש מהמקום , גם בגלל שהוא לא חלק אינטגרלי מהגוף וגם בגלל הלחץ הפועל עליו שבמשך השנים יגרום להתרופפות החיבור עקב כך שהרקמות ימתחו במקום החיבור ? עד כמה אפשר לצפות שהמיתר הזה ישאר ולא אצטרך לעבור ניתוח חוזר תוך מספר שנים? האם יש ניסיון רב שנים בניתוחים מעין אלה ? האם יש קושי רב יותר לבצע ניתוח מסוג בחתך מיזערי וזאת מבלי לפתוח את כל בית החזה , בגלל הגישה לשני העלים ולא רק לאחד מהם (הצניחה בשניהם) ? תודה מראש

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה