מה ההבדל בין מסתם ביולוגי מעגל (פרה) או מחזיר

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

18/08/2008 | 00:12 | מאת: ורדחת

שמעתי שמהעגל מחזיק יותר מעמד? יותר שנים? מה לדעתך עדיף כמסתם אורטלי ביולוגי???????והאם יש הבדלים בין המסתמים הביולוגים?

18/08/2008 | 10:26 | מאת: ד"ר ארז שרוני

מסתמים ביולוגים: 1. פרה - המסתם נבנה על בסיס מתכתי שעליו בונים את עלי המסתם מפריקרד (הקרום העוטף את הלב) של פרה. 2. חזיר - מבנה מתכתי שאליו מחברים עלי מסתם של החזיר. ככל הידוע לי אין הבדלים משמעותים לאורך שנים,מקובל היום להשתמש במסתמים ביולוגים דור 3 שעוברים טיפול המונע (כך מקוים) "התקלקלות" של המסתם לאורך זמן מסתמים אלו קימים גם בפרה וגם בחזיר למען ההגינות יש לציין שאין מעקבים ארוכים לאורך זמן אחר מסתמים אלו ועיקר הבסיס העובדתי נאחז בכך שאלו מסתממים מוכרים שעוברים טיפולים חדשנים כך שמצופה מהם להיות טובים לפחות כמו הישנים (במקרה הרע) והרבה יותר טובים לאורך זמן כמו שכולונו מקוים. 3. הדיון לגבי סוג המסתם הביולוגי בעמדה האורטלית ראוי שידון בין המטופל והרופא המנתח - השיקולים רחבים יותר מאשר סוגו. בברכה ד"ר ארז שרוני

18/08/2008 | 19:48 | מאת: ד''ר בנימין מדליון

הספרות הרפואית מלאה בעבודות המראות תוצאות שונות בין המסתמים השונים. כאשר מעיינים הייטב בעבודות אלה מסתבר כי בסיכומו של דבר התוצאות של המסתמים השונים מהחברות השונות דומות כאשר מדובר על אותו דור של מסתמים (עדכניים ביותר). כנראה אין זה משנה אם מקור המסתם חזיר או פרה.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה