ניתוח לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

29/12/2003 | 13:40 | מאת: רונן

שלום אני גבר בן 46 עברתי שני התקפי לב עשו לי שלושה פעמים צינטור ונודע להם שחצי הלב שלי לא פועל )מת( נאמר לי לעשות צינטור נוסף בשביל לדעת איזה ניתוח כדי לעשות. מה אתה חושב על כך? אל איזה ניתוח אתה ממליץ במקרה כזה? תודה מראש

31/12/2003 | 12:23 | מאת: ד''ר ארז שרוני

מטרתו של הצינטור הנוסף הינה לקבוע את דרגת החומרה של המחלה הכלילית ממנה אתה סובל , והאם ניתן לעזור כירורגית או בעזרת קרדיולוגיה פולשנית. יותר מכך לאחר הצינטור סביר יהיה שתצטרך לעבור הערכה קרדיולוגית מקפת שבסופה יקבע ע"פ הערכת הסיכונים מה הפרוצדורה הטיפולית המועדפת. לא ניתן לבצע הערכת סיכונים ומכאן קשה להתיחס לשאלתך לגבי הניתוח - כן או לא.

28/01/2004 | 22:24 | מאת: ענבל

שלום רב לפורום! שמי ענבל ואני נכדתו של אדם בן 87 שלוקה בליבו. שלושה עורקים סתומים: האחד ב-70%, השני ב-60% והנוסף ב-45%. הוא כבר עבר צינטור ומיפוי עצמות. בעקבות התוצאות קיבלנו משני רופאים חוות דעת שיש לבצע ניתוח לב ועדיף במהירות. חוות דעת אחרת של פרופסור מכובד הייתה שאין לעשות את הניתוח מכיוון שסבי ימות על שולחן הניתוחים. עליי לציין שהלב עצמו מתפקד מצויין...אך העורקים סתומים. מכיוון שיש סיכון בניתוח שכזה, ניתוח לב פתוח, ובמיוחד בעוד המטופל הוא בן 87 ברצוני לשאול את האחראים על הפורום, וכל אדם אחר שיוכל לעזור לי או להפנותי למקורות הדרושים האם המניתוח רצוי או לא? אשמח לקבל חוות דעה ועזרה. בתודה מראש, ענבל.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה