טיפול באי-ספיקת לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

27/12/2003 | 09:17 | מאת: שושי

מדובר בגבר בן 58 הסובל מאי-ספיקת לב. מטופל בכדורים אך לבחודש האחרון הורע מצבו. חלש, בקושי הולך כמה צעדים ומתעייף... [האם זה סביר או שזה נובע ממצב נפשי? פסיכוסומטי?] רוצה לפרוש מעבודתו בגלל המחלה בטיעון שאינו מסוגל לעבוד. האם קיים ניתוח/טיפול כלשהו שיכול לשפר מצב של אי-ספיקה? בתודה מראש שושי

31/12/2003 | 12:31 | מאת: ד''ר ארז שרוני

כן, קיימות מספר אופציות טיפוליות כירורגיות לגבי חולים עם אי ספיקת לב אבל חולים אלו צריכים הערכה קרדיולוגית מקפת ואיזון תרופתי צמוד וקפדני. חולים אלו מופנים להערכה במרפאה לאי ספיקת לב - ד"ר בן גל (במרכז הרפואי רבין - המערך הקרדיולוגי) ןהערכה והחלטה לגבי האופציה הכירוגית נעשית במשותף ע"י הכירורגים והקרדיולוגים העוסקים בתחום. אפקטים נפשים מופעים גם בחולי אי ספיקת לב אך יש כמובן לשלול סיבות רפואיות ובמידה ואכן מדובר על בעיה המוגדרת כנפשית הפתרון בהתאם ע"י הגורמים המוסמכים לכך

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה