שבר ביום 15/09/20 תאונת דרכים שברתי את עצם החזה Sternum; סטרנום יש

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

23/09/2020 | 01:23 | מאת: יגאל

ביום 15/09/20 תאונת דרכים שברתי את עצם החזה Sternum; סטרנום יש לי כאבים חזקים אני לא יכול לקחת כדורי נגד כאבים יש לי קבה רגישה. אני שסובל מבקע סרעפתי. אני אדם פעיל לא מסוגל לשבת. אני לא יכול להרים בידיים כמעת כלום . אני לא יכול להשתעל יש לי כאבים עזים בחזה. אני משתדל להיות גיבור לפני המשפחה בשביל לא להלחיץ אותם. המשפחה תומכת בי הרבה ברוך השם. בקיצור אני אומלל ולא יודע מה לעשות. הבעיה הגדולה שגם אשתי שהיא היד הימין שלי הייתה עושה בשבילי הכול גם נפגעה בתאונה.

שלום רב ראשית כולי תקווה שאתה ואישתך תרגישו יותר טוב. שבר של הסטרנום לרוב אינו מהווה בעיה רפואית קריטית אך ישנם סיבוכים שיכולים להגרם מהטראומה בבית החזה ויש צורך לשלול אותם על ידי ביצוע אקג ובמקרים מסויימים אקו לב. ברגע שהבדיקות הנ"ל תקינות הטיפול העיקרי הוא בהשגחה ומשככי כאבים, ישנם מספר רב של תרופות לשיכוח כאבים חלקן חזקים יותר וחלקן חזקים פחות ואני משוכנע שביעוץ עם רופאת המשפחה המכירה בוודאי את המגבלות והרגישויות שלך תוכל למצוא תרופה מתאימה שתוריד את סף הכאב, במקרים מורכבים יותר כמובן שניתן לפנות למרפאת כאב רלוונטית. רפואה שלמה, ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה