סיכוי קבלת ריאה להשתלה בגיל 43

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

10/05/2020 | 11:46 | מאת: השתלת ריאה

מה הסיכוי לקבל ריאה להשתלה בגיל 73? אני סובל כבר מספר שנים מ פיברוזיס ריאתי ונמצא ברשימת ההמתנה להשתלה.

שלום, ותודה על שאלתך. לפני מספר שנים גיל 65 היווה את הגבול העליון להשתלת ריאות. כיום, על פי חוקי המרכז הלאומי להשתלות אין הגבלה בגיל. אם אתה נמצא ברשימת המועמדים להשתלה אני משער שאתה בוודאי בקשר עם מכון הריאות ונמצא במעקב סדיר. בטוחני שתקופת המתנה כזו ארוכה קשה ביותר ומאחל שימצאו ריאות שיתאימו לך בקרוב. בהזדמנות זו אני מנצל את הבמה ואת הפורום המכובד כדי לעודד את החתימה על כרטיס אדי ותרומת האיברים. במעשה אצילי, מותו של בן אנוש אחד יכול להווה הצלה של בן אנוש אחר. שתדע ושנדע כולם חיים ארוכים ובריאות שלמה. בברכה, ד"ר ארי ניימרק.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה