כאבים באזור הסטרנום (רגישות מעל הסטרנום באיזור המנובריים)

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

28/06/2017 | 17:37 | מאת: איילת

שלום רב, בת 47.5 ולאחרונה התאמנתי עם משקולות מזה 5 חודשים סובלת מכאבים בעצם החזה וזאת לאחר שיעול חזק וכנראה גם עומס שנגרם מהרמת משקולות. בחודשים הראשונים כאב לי ממש אפילו כשנגעתי בעצם, עם הזמן הכאב פחת. לאחר ביקור אצל אורטופד בחוד שמאי קיבלתי הפניה לביצוע מיפוי עצמות מכוון לסטרנום (לדעתו נגרם לי שבר שמתאחה) כמו כן ביקש ממני לא להתאמן חודשיים נוספים. נכון להיום טרם ביצעתי את המיפוי מחשש מקרינה וכמובן הבנתי שלשבר לוקח זמן להתאחות אז חשבתי לתת לזמן לעשות את שלו. נכון להיום הכאב מופיע בעיקר בלילה כשאני במצב שכיבה ומסתובבת מצד לצד וגם קצת בקימה. (יש לי גם קושי קל בנשימה) אשמח לקבל חוות דעת והמלצה אם אפשר האם לבצע את המיפוי?? בברכה, איילת

05/07/2017 | 20:32 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום לא נראה לפי התאור שקראתי כאן שיש מקום או התוויה לבצע מיפוי לב .

06/07/2017 | 09:25 | מאת: איילת

בוקר טוב ד"ר איתן, בהמשך לתגובתך, האורטופד הפנה אותי למיפוי עצמות לא לב. האם יש טעם ללכת??? האם יש לך אבחנה ממה הכאב? תודה,

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה