הרדמה לתינוק - דחוף

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

16/06/2016 | 22:42 | מאת: שירה

שלום רב, תינוק בן 14 חודשים אמור לעבור mri מח וארובות עיניים. ברצוני לדעת איזו הרדמה יקבל. מהם הסיכונים ומה קורה אם מפתחים אלרגיה לחומרים?מבחינה סטיטיסטית בגיל הזה מהם הסיכויים לתרחישים הגרועים ביותר? ואם אפשר עוד שאלה. הליך גסטרוסקופיה שאני אמורה לעבור בת 41 שעברתי המון פעמים ניתוחים יכולה פתאום לפתח אלרגיה לחומרי הרדמה ולא להתעורר? האם אוכל לדרוש הרדמה כללית ולא טשטוש עמוק? תודה על תשובתך

19/06/2016 | 08:42 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, ראשית, תשובה לגבי שתי השאלות: אלרגיה לתרופות הרדמה הינה תופעה נדירה ביותר. לגבי התינוק, במהלך הבדיקה תתבצע הרדמה כללית. רופא מרדים יחליט האם להשתמש בצנרור קנה, במסיכת בית הקול או בשיטה אחרת. כמו בכל הרדמה, קיים סיכון, אך כשההרדמה מתבצעת על ידי רופא מרדים מיומן ומנוסה, הסיכון לסיבוכים הינו נמוך. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב