הרדמה ספינלית

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

22/01/2015 | 09:58 | מאת: שיר

שלום, אני עוברת ניתוח קיסרי שני בקרוב, בניתוח הראשון הההרדמה הספינלית גרמה לי לתגובה אלרגית של גרד, בעיקר באזור הפנים, האם ניתן לבקש הרדמה אפידורלית במקום, בניתוח יזום? האם ניתן לבקש לעבור הרדמה איזורית בטשטוש? תודה על תשובתך

25/01/2015 | 09:18 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, ניתוח קיסרי לא מקובל לבצע טשטוש עמוק עקב סכנה של שאיפת תוכן קיבה (אספירציה). באלחוש אפידוראלי משתמשים בתרופות מאותו סוג כמו בהרדמה ספינאלית. חשוב לדעת באיזה תרופות השתמשו בהרדמה הספינאלית בפעם הקודמת. יתכן שמדובר לא בתגובה אלרגית, אלא, בגרד שנגרם על ידי מתן פנטניל ו/או מורפין. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב