טשטוש

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

20/01/2015 | 10:14 | מאת: יעל

שלום רב, אני אמורה לעבור ניתוח בכף יד בהרדמה מקומית. מכיוון שאני מאד לחוצה ולא רוצה לשמוע כלום , שאלתי אם אפשר לקבל טשטוש. נאמר לי שזה אפשרי , אך מרדים צריך להיות נוכח בזמן הניתוח בנוסף למנתח שמזריק את ההרדמה המקומית ליד. שאלותי הן: מה ההבדל בין טשטוש להרדמה מלאה? האם זה ללא הצינור בגרון? האם יש חשיבות לעובדה שאני מעשנת או שצריך להפסיק לעשן? האם יש בדיקות שצריך לעשות לפני הרדמה בטשטוש? בעבר עברתי גרידת נסיון להוצאת פוליפ, וזה היה בטשטוש. האם זה אותו סוג הרדמה? כמו הטשטוש בבדיקת קולונוסקופיה? האם לא מרגישים שום כאב? אודה מאד לההסבר ותשובות.

25/01/2015 | 09:28 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, ישנם סוגים שונים של טשטוש. על פי עומק הטשטוש, מדובר בטשטוש שטחי, בינוני ועמוק. טשטוש עמוק הינו מצב הקרוב למצב של הרדמה כללית. על פי סוג הניתוח רופא מרדים מחליט על סוג הטשטוש. מומלץ להיבדק על ידי רופא מרדים לפני ביצוע הטשטוש. הוא גם יחליט על בדיקות לפני הפעולה. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב