3 שאלות. תודה על המענה המהיר והיעיל

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

06/12/2020 | 18:11 | מאת: אביטל

היי פרופ 3 שאלות בבקשה ברשותך- 1.איזה סוגים של אובדן הכרה יש? האם כל אובדן הכרה כולל גם איבוד דופק ונשימה? 2. אחרי כל הרדמה לא משנה באיזה סוג/אופן המטופל יחווה תחושות מסויימות בגופו? כגון עייפות חולשה בחילה.. 3. האם אחרי כל אובדן הכרה ( לא משנה איך ואיזה) בן אדם ירגיש שמשהו קרה לו? ירגיש שמשהו לא כסדרו? תודה מראש ושבוע מקסים!!

09/12/2020 | 10:49 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, יש דרגות שונות של איבוד הכרה וכמו כן, דרגות שונות של איבוד הזיכרון למה שהתרחש. לא תמיד מרגישים עייפות, בחילה וכו' ולא תמיד לאחר ההתעוררות ערים לזמן שעבר ולעצם העובדה שקרה משהו, תלוי בחומרים בהם משתמשים. יכולה להיות תחושה שעברה רק שנייה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב