מה הגבול של הימים בהם ניתן להדביק

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

08/11/2020 | 14:59 | מאת: נעה

שלום מה הגבול של הימים בהם חולה קורונה יכול להדביק אחרים? הבנתי שזה לא תלוי בתוצאה PCR שלילית, ואפשר לצאת חיוביים בבדיקת PCR אבל עדיין אין יכולת להדביק אחרים לאחר מספר ימים מסויים, זה נכון? והאם בבתי חולים לאחר 20 יום מעבירים חולי קורונה למחלקות רגילות בלי קשר לתוצאות בדיקה (לא בודקים בכלל?) או תסמינים מאחר ולאחר 20 יום אין אפשרות להדביק? תודה

17/11/2020 | 11:16 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, ישנם נשאי/חולי קורונה שמדביקים הרבה אנשים ויש כאלה שמדביקים הרבה מאוד אנשים (מפיצי על). לעומת זאת, ישנם כאלה שלא מדביקים כלל. העניין תלוי גם בכמות הנגיפים באף ובלוע. אבל ישנן גם סיבות אחרות. כמות הנגיף באף ובלוע מגיעה לשיאה יומיים לפני הופעת התסמינים ונשארת גבוהה יומיים עד חמישה ימים לאחר הופעת התסמינים. לאחר מכן כמות זו יורדת והחולה פחות ופחות מידבק. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב