הרדמה מלאה שיינים ועיינים שאלה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

07/10/2020 | 03:06 | מאת: מירן

האם בהרדמה מלאה של ניתוח מסויים שלא קשור לאיזור הפנים יש סיבה שהמרדים נוגע יגע פיזית בעין ? כנ״ל גם האם יש מגע מסויים עם השיינים? רגיש בשניהם וחשוב לי לדעת. תודה מראש

07/10/2020 | 13:14 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, תלוי בשיטת ההרדמה, ברוב המקרים של הרדמה כללית, רופא מרדים מגן על השיניים ועל העיניים, בשביל זה לעתים קרובות יש גם מגע, מאחר שזה קורה במהלך ההרדמה המטופל לא מרגיש. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

08/10/2020 | 20:33 | מאת: מירן

האם המגע בעיינים כולל פתיחה של העיינים?כלומר העיינים נשארות סגורות במהלך ההרדמה כללית? מדובר בהרדמה עם צינרור, תודה.

12/10/2020 | 15:59 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, העיניים אמורות להיות סגורות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב