קוניזציה וסוג ההרדמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

10/08/2020 | 18:25 | מאת: כוכבית

שלום, אני צריכה לעבור קוניזציה. אני אעשה זאת במסגרת בית חולים. לרופא שלי יש עדיפות לטשטוש, בטענה שבגלל שאני רגישה, כך "אשתף פעולה" יותר טוב. אני מעדיפה בהרדמה מקומית, גם כי זה באמת הליך של דקות ספורות, אבל הסיבה העיקרית והאמיתית היא מאחר וכשאני נמצאת בהליך רפואי כלשהו, לחץ הדם שלי "מזנק", דבר שלא קורה כשאני בבית. עשיתי בעבר 2 בדיקות תחת סדציה וזה קרה לפני הבדיקה, אבל הצוות בכלל לא התרגש ובזמן שהייתי תחת סדציה לחץ הדם שלי היה תקין. אני לא רוצה להגיע לבית החולים וששם ישלחו אותי הביתה. האם במצב זה יש עדיפות להרדמה מקומית על פני סדציה?

13/08/2020 | 15:51 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, שתי השיטות הן אפשריות. במצב שתיארת, ניתן להשתמש גם בזו וגם בזו. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב