התעוררות מהרדמה לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

04/08/2020 | 15:21 | מאת: מוטי

אבא שלי בן 75 יצא אתמול מניתוח מעקפים בשמונה בערב. עד שמונה בבוקר שליום המחרת היה תחת השפעת חומרי הרדמה. בשמונה בבוקר הפסיקו עם חומרי ההרדמה אבל עד השעה 16:00 לא התעורר, הוא תחת הכרה מעורפלת ופוקח עיניים במקצת כשמדברים אליו, כרגע מונשם ומדדים תקינים. האם התעוררות לוקחת זמן כמו שציינתי?

06/08/2020 | 11:57 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, קצב ההתעוררות תלוי בסוג התרופות בהן השתמשו, מצבו של המטופל, תפקוד מערכות הגוף שלו, כגון: כליות וכבד, ומשך מתן התרופות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב