כאבים אחרי ניתוח בקע עם רשת

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

30/07/2020 | 15:35 | מאת: מוטי

בה שלום דוקטור לפני כשנה עברתי ניתחבקעמפשעתי לפרוסקופי בצד ימין עם רשת ומאז התחיל לי כאב באשן הימין ולפניי מספר שבועות אחרי שחזרתי טיפה לשחק כדורגל הכאב התעצם ללא הפסקה שזה מקרין לשאר הרגל המנתח שלי פסל כל בעיה בניתוח ,אחרי שבדק אותי מספר פעמים ושלח אותי לאורולוג שביצעתי 2 בדקות us אשכים כולל דופלר ומפשעות ושניהם יצאו תקינות לגמרי ללא ממצאים כלשהם ומפנה אותי למרפאת כאב לחשש לפגיעה עצבית הלכתי לכירוגי מומחה ומאמר לי שכנראה הרשת גורמת לגירוי עצבי ושזה אמור לעבור בהמשך מה הדוקטור חושב שזה האם יש קשר לסיכות או רשת ? אולי הם לא יושבים טוב ? מה הדוקטור ממליץ לי לעשות ? האם הכאבים באמת עוברים לאחר זמן ממושך כזה? בברכה

03/08/2020 | 16:23 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, כאבים שנמשכים יותר מ-3 חודשים מוגדרים ככאבים כרוניים ויש מקום לפנות למרפאת כאב לקבלת טיפול. במקרים נדירים מאוד כשהכאב בלתי נסבל אכן יש מקום לשקול ניתוח חוזר לשחרור הרקמות, אך החלטה על כך היא של המנתח. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

03/08/2020 | 19:07 | מאת: מוטי

תודה על תגובתך דוקטור הלכתי למרפאת כאב הוא אומר שאין מ לעשות במקרים כאלה אולי לנסות זריקה שהוא לא ממש חושב שזה יעזור ,לא ממש התלהבתי מהתגובה של הדוקטור האם הדוקטור חושב שזריקה זה אופציה יחידה או שכדאי לנסות מרפאת כאב אחרת? בנוסף רציתי לשאול האם זה נכון שזה אמור לעבור עם הזמן ולחזור למצב טבעי או לפחות לכאב המינורי שהיה לי לפניי ששיחקתי כדורגל לפניי כחודשיים? ואם כן בכמה זמן מדובר? תודה מראש תודה מראש

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב