לישון על היד במהלך השינה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

18/07/2020 | 14:05 | מאת: שומר

שלום. קורה לי לא מעט פעמים במהלך השינה שאני נרדם על היד, וכאשר אני מתעורר אני לא מרגיש את היד שלי, ולאחר זמן של מסוים יש עקצוץ באצבעות או בזרוע, והתחושה ביד חוזרת בהדרגה. אבל אני יודע שיש מקרים שבהם שינה תכופה על היד גורמת בסופו של דבר לפגיעה בעצב התחושתי מוטורי ואפשר לאבד את התחושה ביד לתמיד, מה שמצריך ניתוח כירורגי. השאלה שלי היא: כיצד ניתן להימנע במהלך השינה להירדם על היד, מאחר ופעולה זו היא בלתי רצונית? האם יש מכשור כלשהו שאפשר להניח על היד כדי שהראש לא ילחץ עליה במהלך השינה? האם יש פתרון כלשהו בנושא? אודה מאוד לעזרה.

19/07/2020 | 12:51 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אכן התמונה שאתה מתאר היא תמונה ברורה של לחץ על עצב במהלך השינה ויש למנוע לחץ זה, או על ידי שינוי הרגלי שינה או על ידי שימוש בריפוד. כדי להחליט על מיקום הריפוד חשוב להבין פרטי התנוחה שלך בשינה, דבר שקשה לעשות באמצעות האינטרנט. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב