אפידורל וקיבוע......

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

10/06/2020 | 20:11 | מאת: לינה

שלום, למיטב הבנתי לא אוכל לעבור הרדמה אפידורלית בלידה לאור ניתוח סקוליוזיוס (הקיבוע עד L3 והעקומה התחתונה עדין 35 מעלות). מהן החלופות? רק תרופות נרקוטיות? האם ע"פ הדיווחים היעילות שלהן פחותה בהרבה מהרדמה אפידורלית? תודה רבה!!!

15/06/2020 | 08:19 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, בחדרי לידה שונים משתמשים בשיטות חלופיות שונות. אכן אחת מהשיטות לתת תרופות נרקוטיות בזריקות או בהזלפה תחת פיקוח של המיילדת. ממליץ לבדוק במה משתמשים במקום בו בחרת לצורך הלידה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב