טסיות בהריון ואפידורל

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

03/06/2020 | 12:54 | מאת: יעל

שלום, אני לקראת לידה רביעית בע"ה. תמיד ילדתי עם אפידורל. אציין שאף פעם לא היתה לי בעיה עם הטסיות. היו סביב 200+ לאורך השנים. רק בתקופות הריון היתה לרוב ירידה עד 150+ אבל תמיד בטווח הנורמה. כעת, מאמצע ההריון הנוכחי שוב יש ירידה והערכים הפעם מתחת לנורמה. כעת הערך עומד על 138 ואני באמצע שבוע 34. אני פשוט מבועתת מהמחשבה שתהיה ירידה נוספת שעלולה למנוע ממני לקבל אפידורל. לא מסוגלת לחשוב על כך בכלל וזה מדיר שינה מעיני. מה דעתך? האם עשוי להגיע למצב כזה? והאם יש משהו שביכולתי לעשות כדי להעלות את הערכים? אודה מאד להערכתך המקצועית. תודה רבה!

04/06/2020 | 08:46 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, ירידה במספר הטסיות במהלך הריון היא תופעה שכיחה. ניתן לבצע אפידורל גם במספר נמוך יותר ממה שציינת נכון לעכשיו. 100000 הוא מספר מספיק בדרך כלל. במידה שמדובר במספרים נמוכים יותר יש להתייעץ עם רופא מרדים באותו בית חולים בו את אמורה ללדת. לקבלת ההחלטה חשוב גם קצב הירידה של מספר הטסיות. לא מקובל ליטול תרופות למניעת ירידה זו במהלך הריון. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב