חרדות מאובחנות וחשש משלב ההתאוששות מניתוח

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

17/05/2020 | 18:31 | מאת: רמי

אני מטופל בכדורים נגד חרדות. אני אמור לעשות ניתוח שרוול אך חושש ששלב ההתאוששות יפיל אותי לחרדה קשה שקיימת אצלי ורדומה בזכות הכדורים. תחושה של איבוד שליטה ו"סאטלה" מההדרמה תחזיר לי את החרדה. האם יש דרך כל שהיא להמנע מהחרדות כמו לדוגמא שבאינפוזיה יוסיפו לי חומר מרגיע כמו כדור הרגעה או משהו כזה? תודה רבה

19/05/2020 | 16:06 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, חשוב לשוחח עם רופא מרדים לפני ההרדמה ולוודא אתו לגבי המשך הטיפול התרופתי עד יום ההרדמה. ישנן תרופות נגד חרדה שאותן יש להפסיק מוקדם יותר. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב