ניתוח פילונידל סינוס איזה סוגי הרדמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

05/05/2020 | 22:28 | מאת: אלון

שלום בן 54 עם סוכרת ולחץ דם , לפני חודש עברתי צינתור לב עם השתלת 2 סטנטים , לוקח אספירין 100 קבוע ועכשיו פלויקס 75 למשך שנה . אני סובל מפילונידל סינוס (הייתי בהליכים לקראת הניתוח לפני הצינתור) שהתפרץ כמה פעמים בזמן האחרון לגורם לי לכאבים , סבל רב ופגיעה באיכות החיים. שאלותיי - 1. האם ניתן לבצע את הניתוח תחת נטילת מדללי הדם / הפסקת אחד מהם כבר עכשיו ? אם לא מה היא תקופת המינימום שלאחריה ניתן יהיה לנתח ? 2. איזה סוגי הרדמה נהוגים בניתוחים כאלה , והאם ניתן לעשותו בהרדמה מקומית ? תודה

07/05/2020 | 08:40 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, לאחר הכנסת סטנט בעורקים כליליים, חשוב טיפול במדללי דם. לכן, יש לדחות כמה שיותר ניתוחים שדורשים הפסקת מדללי דם במהלך השנה הראשונה לאחר הכנסת סטנט. לגבי צורך בהפסקת תרופות אלה לפני ניתוח פילונידל סינוס, יש לשאול את המנתח. לא ניתן לבצע ניתוח זה בהרדמה מקומית. משתמשים בהרדמה ספינלית (אותה אי אפשר לבצע אם המטופל נוטל פלויקס) , או בהרדמה כללית. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב