כשל אברים והקחה על מונשמים-בקורונה ,וגם לא רק בקורונה:

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

11/04/2020 | 05:20 | מאת: רונה

יש לי שני שאלות דוקטור- 1.האם אבל אדן יכול להחלים מ"כשל איבר" לחלוטין? נניח ואדם קרסו לו הריאות והכליות. ויצליחו לשפר את מצבו. מה הסיכוי שהוא ישתחרר לביתו ובאיזה מצב? כלומר האם נשארת נכות?למשל נאמר האדם יצטרך דיאליזה לכליות וכו'.. 2.האם באמת מצליחים להקל על כאבים של אנשים אלו -הנשמה,כשל אברים... מה אם אדם כמוני שכבר רגיל למורפיום כי מקבלת קבוע עקב כאבים קשים -יגיע למצב הנל.האם ואיך ניתן להקל על כאביו ?. במה משתמשים בדרך כלל ?פנטיל? ואיך יודעים שההרדמה אכן עוזרת מספיק ואין כאבים עדיין?הרי האדם מורדם...

12/04/2020 | 12:26 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, יכולת איבר להתאושש ולחזור לפעילות רגילה או כמעט רגילה תלויה במצב התחלתי, חומרת המחלה, גיל וכו'. רוב החולים החולםי בקורונה לא ירגישו ירידה בתפקוד הריאות לאחר ההחלמה. במהלך הנשמה, חולים מטושטשים באמצעות תרופות שונות. חולה שנוטל מורפין באופן קבוע, ברוב המקרים יזדקק ליותר תרופות טשטוש, אם הוא זקוק להנשמה מלאכותית. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב