שאלה לגבי חיסון לדלקת ריאות לגבי קורונה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

15/03/2020 | 09:13 | מאת: ארז זאבי

פרופ אידלמן בעקבות הופעתך בטלויזיה שאלתי ברוב מוחלט של המקרים קורונה זה וירוס מחלת חום וכאבי שרים כמו שאמרת בטלויזיה אבל אם יש סיבוך יש דלקת ריאות ויראלית ועל זה חיידקית מאחר שהקורונה עושה פיברוזיס של הריאה במילים פשוטות הצטלקות של הריאה ועל רקע דלקת שאלתי מאחר שכנראה לא מגיעים חולים קשים מעל גיל 65 לבתי החולים בארץ עם סיבוכי .מגיעים אנשים צעירים עם מחלות רקע ומעשנים מגיעים לסיבוכים קשים עם קורונה .מכיון שלי חוק ביטוח בריאות כל האנשים מעל גיל65 מחוסנים בחינם בקופות החולים לדלקת ריאות שאלתי מאחר שזה המצב האם לא כדאי שמשרד הבריאות שיתן הוראה לחסן את כל אוכלסית ישראל לדלקת ריאות מגיל צעיר .ואז תהיה תחלואה של קורונה אבל בלי סיבוכים קשים מה דעתך בענין?

17/03/2020 | 15:54 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, חיסון נגד חיידק שגורם לדלקת ריאות (פניאומוקוק) לא מונע הידבקות בקורונה ולא דלקת ריאות הנגרמת על ידי קורונה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב