האם לנתח או לא

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

14/02/2020 | 14:13 | מאת: אייל

שלום דר !! שמי ק. 43 יש לי פלטפוס בוטה מאוד בשני הרגליים רק בגיל 18 החלו כאבים ואקצר ונגיע להיום .. כל השנים קניתי מדרסים אלו ואחרים ללא הטבה משמעותית . שוב אציין שניסיתי המון סוגים של מדרסים וכנראה שזה לא ממש הפיתרון שלי . ביקרתי במרפאת כאב לפני כ 5 שנים שם הומלץ לי ליטול מגנזיום . במהלך השנים ביקרתי אצל הרבה רופאים אורטופדים עם כל מיני המלצות אך לללא פיתרון הבעיה . לפני כשנתיים הומלץ לי על ניתוח תיקון פלטפוס ואני מאוד חושש . האם זה טבעי ?? ורציתי לשאול מה כן כדאיי לי לעשות תודה רבה ושבת שלום

18/02/2020 | 13:32 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, זה טבעי לחשוש מניתוח. החלטה על צורך בניתוח תצטרך לקבל יחד עם האורתופד. חשוב להבין עד כמה המצב מפריע ומה הסיכוי לתקן. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב