תחושת נימול לאחר לידה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

24/12/2019 | 19:54 | מאת: אמא אוהבת

אני שבע וחצי חודשים לאחר לידה נרתיקית, במהלך ההריון הייתי בשמירה בעקבות הריון קודם מחודש שני במצב שלא הפעלתי מאמץ כמעט בכלל, לפי ההוראות שקיבלתי. במהלך הלידה היה לי סיבוך עם האפידורל וניהיה לי דורה פנצר, כחודש לאחר הלידה התחיל לי נימולים ביד ימין כשחזרתי לספורט זה עבר לגמרי, הפסקתי לשבועיים את הספורט והתחלתי השבוע לעשות דיקור והנימולים חזרו, בעיקר בצד ימין של הגוף, לפעמים גם ברגל ימין, מרגיש לי לפעמים גם שיש בצד ימין בפנים, אבל כבר לא יודעת עם אני קק מדמיינת את זה. האם זה יכול להיות? וכמה זמן בערך עד שהגוף חוזר לתפקוד רגיל? אודה על תשובה

25/12/2019 | 14:48 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, התופעה שאת מתארת היא לא אופיינית וקשה לקשור אותה להתרחשויות במהלך הלידה. במידה שהתופעה לא חולפת, אני ממליץ לפנות לנוירולוג. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב