התעוררות מהרדמה בטיפול נמרץ

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

18/11/2019 | 11:45 | מאת: גילה ס.

אבי בן 90 ללא בעיות רקע רפואיות מלבד לחץ דם וסוכר , נפל ושבר שבר ללא תזוזה את צוואר הירך ועבר באותו יום ניתוח לקיבוע לאחר כשבוע ששחררנו אותו נאלצנו למחרת לאשפזו שוב בגלל הדרדרות שנבעה מדלקת ריאות קשה, לאחר 3 ימים במח' פנימית חלה הדרדרות שנאלצו לבצע הנשמה והרדמה ולהורידו לטיפול נמרץ כללי, הוא התייצב. לאחר כשבוע הורידו את חומרי ההרדמה ואת בלוני הגז ועשו לו פיום קנה , הוא נושם חלקית בצורה עצמאית אך עדיין זקוק למכונת הנשמה. מאז שהורדו לו את חומרי ההרדמה עדיין לא התעורר אך עם עיניים פקוחות כל הזמן וללא יצירת קשר עם הסביבה. האם זה מצב "נורמלי" לגילו או שיש משהו חריג שעדיין לא התעורר?

24/11/2019 | 11:47 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, המצב כמובן אינו נורמלי, אבל שכיח לאחר הרדמה ממושכת לצורך הנשמה. אם ההתעוררות לוקחת הרבה זמן, יש מקום לבדיקת מצב המוח. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב