דום נשימה ובדיקת קולנוסקופיה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

31/10/2019 | 22:28 | מאת: רז

שלום אדם שסובל מדום נשימה בשינה או כשיש חשד לדום נשימה בשינה, האם יש הגבלות או הנחיות כלשהן לגבי בדיקת קולנוסקופיה? האם הטשטוש שיש בקולונוסקופיה יכול לגרום להפסקות נשימה כמו בשינה או שזה לא משפיע כמו בשינה? ובאם יש הפסקות נשימה מתעוררים מיד כמו בשינה ונושמים או שעקב הטשטוש אין את העוררות הזו ועלולים להגיע למצוקה נשימתית? תודה רבה

03/11/2019 | 12:21 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, כשקיימת נטיה להפסקות נשימה בשינה, חומרי ההרדמה - חומרי טשטוש מחמירים את המצב של חסימת דרכי אוויר במהלך שינה. לכן, ההמלצה היא לבצע את הפעולה תוך כדי טיפול/השגחה על ידי רופא מרדים. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

04/11/2019 | 00:37 | מאת: rz

האם זה משהו שתלוי בי ובבקשתי? האם ידוע לפרופ' באם הטשטוש בבדיקות גסטרו נעשות בפיקוח מרדים או שרופא הגסטרו עושה את זה וללא השגחת מרדים? ובאם מחוברים למד סיטורציה זה מספיק? תודה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב