כאב עז בעצם הזנב כבר שנה שלמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

18/08/2019 | 22:06 | מאת: אופטימית

שלום, אני סובלת מכאב בעצם הזנב שמפריע לי מאוד בתפקוד יומיומי. מדובר בכאב עז וטורדני שנמשך כבר שנה. אני מוגבלת מאוד בישיבה, ולעיתים גם בשכיבה ובהליכה. קשה לי להתנהל, ללא ברירה עברתי לחלקיות משרה, בעיקר בשכיבה. קשה לי מאוד לעמוד כל היום וזה גם בלתי אפשרי כי מקומות אחרים מתחילים לכאוב ולהציק - הגב הרגליים... בירור MRI העלה סברה מאוד גבוהה לשבר ישן על עצם הזנב ולפריקה של החוליה האחרונה. עברתי בירור פרוקטולוגי, גניקולוגי, MRI, מיפוי עצמות... במהלך השנה עברתי טיפולי דיקור סיני, טיפולי פיזיותרפיה של רצפת אגן בניסיון להזיז את החוליה למקומה, זריקה אפידורלית, זריקה נוספת מתחת לאפידורל, שימוש בנרקוטיקה-הדבקת בוטרנס, הידרותרפיה, חיזוק רצת האגן ועוד. מומחה עמוד שדרה יעץ לי שלא לפנות לכירופרקט וגם לא אוסתאופט מאחר ויכול לגרום לנזק מאשר לתועלת. שום דבר לא עוזר ואני ממש ממש מתוסכלת מזה. המקרה אינו בר ניתוח מאחר והמיקום בעייתי, הובהר לי שניתוח משמעותו פגיעה ודאית בסוגרים. הייתי שמחה לשמוע אם יש משהו שעדיין לא ניסיתי ויכול להועיל, האם יש אפשרות לנתק את העצב שמשפיע על הכאב באותו אזור ואם כן, מהי המשמעות של פרוצדורה כזאת. אני מנסה להמשיך בחיי ולהימנע מישיבה, לעסוק בספורט שעושה לי טוב אך קשה לי להשלים עם מצב שבו הכאב הזה מלווה אותי והופך להיות חלק ממני. אני אשמח לכל מידע בנושא/לעצה טובה - בניסיון להיפטר מהמטרד :)

שלום רב, לאחר בדיקה של רופא כאב ועיון בצילומי MRI יתכן שתהיה אפשרות לבצע הזרקה מכוונת בהנחיית רנטגן לאזור הכאב. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב