שתי פרוצדורות בהרדמה חלקית

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

13/07/2019 | 11:11 | מאת: שוש

היי, אני בת 50. מחכה לקביעת תור דחוף לארטרוסקופיה ברגל ומנסה להקדימו ככל הניתן. בלי קשר קבעתי כבר מזמן תור לקולונוסקופיה (בשל גילוי דם סמוי) והיא אמורה להתבצע עוד שבועיים. להבנתי שתי הפרוצדורות מתקיימות בהרדמה חלקית. מה המשמעות של שתי פרצדורות כאלו תוך זמן קצר? האם יש סיכונים אפשריים? האם מומלץ שאדחה את הקולונוסקופיה עמ שלא להיות מורדמת פעמיים תוך זמן קצר? אם אכן המצב בעייתי, כמה זמן מומלץ שיעבור בין שתי הפרוצדורות?

14/07/2019 | 11:59 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, קולונוסקופיה מתבצעת תחת טשטוש קצר. במידה שהכל עובר כשורה לא קיימת השפעה לטווח ארוך (מעל מספר ימים). ארתרוסקופיה ניתן לבצע בהרדמה כללית או בהרדמה אזורית של פלג גוף תחתון. בחירת ההרדמה נעשית על ידי הרופא המרדים בהתאם למצב המטופל, העדפותיו והעדפות המנתח. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב