התעוררות מהרדמה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

31/03/2019 | 23:43 | מאת: הילה

אבי התעורר היום מהרדמה של 5 ימים בטיפול נמרץ בעקבות ניתוח קשה שעבר . נאמר לנו שעליו להשתעל הרבה כדי להוציא את הליחה שהצטברה. לפני שעזבנו את מיטתו בביקור, האחות הזהירה אותנו שאם לא יוציא את כל הליחה הוא עלול להגיע למצב גרוע של הרדמה חוזרת ודלקות מסוכנות. יש לציין שמצבו הכללי ירוד מאוד מבחינת הכליות והמעי הגס שבו נותח. איך אפשר לעזור לו לכייח את הליחה? אנחנו מאוד מודאגים

02/04/2019 | 14:09 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אכן אחרי הנשמה ממושכת חשוב להשתעל ולמנוע הצטברות כיח בדרכי האוויר. במידת הצורך, הרופאים נותנים הוראה לאינהלציות ולפיזיותרפיה. יש בהחלט חשיבות לעודד את המטופל לנשום עמוק, לעשות תרגילי נשימה ולהשתעל. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב