כאב כתוצאה מסיבוכים מצנתור דרך מפשעה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

14/02/2019 | 06:18 | מאת: יונתן

שלום רב: עברתי צנתור דרך המפשעה ונגרם פסאדואנוריזמה. הזריקו תרומבין והיא נסגרה. על פי הרופאים עקב אמטומה גדולה יש כאבים חזקים מאוד ברגל ימין ובעיקר בברך. נאמר לי שיעברו כשהדם ייספג. לצערי הכאבים לא נעלמו בכלל וחזקים יותר בעיקר בלילה. אני מתקשה ללכת והכאב חוזר אחרי כמה צעדים. אני לא מצליח לישון בלילה יותר משעה ברצף עקב הכאבים ולא מוצא מנוחה. זה פגע באיכות חיים שלי ושל אשתי. לקחתי פרקוסט ואופטלגין אך הכאב בלילה לא נרגע. עברתי לטרגין וגם לא עוזר בלילות. כמה שאלות: 1- האם ייתכן שנגרם נזק עצבי תמידי? 2- מה ניתן לעשות כדי להרגיע את הכאב אם התרופות לא עוזרות? 3-האם ניתן לשלב קלונקס עם השימוש בטרגין? הקלונקס עזר לי לישון כמה שעות ברצף בבית החולים. בתודה מראש

שלום רב, 1. כנראה שיש פגיעה בעצב, לא יכולה לומר אם תמידית או לא. לשם כך יש לבצע את הבדיקות הבאות: EMG, אולטרה סאונד של המפשעה, דופלקס כלי דם ברגליים. 2. התרופות שקיבלת עד כה לא מיועדות לטיפול בעצב פגוע. יש תרופות שיכולות להקטין את הכאב ולשפר את איכות החיים, גם בכאבים שמופיעים בעיקר בשעות הלילה. במסגרת אתר אינטרנט לא ניתן להמליץ על תרופות. ממליצה לפנות למרפאת כאב. 3. במידה שאין התנגדות מצד הרופא המטפל שלך למתן קלונקס יחד עם טרגין, לא צריכה להיות בעיה בשילובן. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב