הנשמה פעם שלישית לאחר דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

25/01/2019 | 09:42 | מאת: חנה

שלום. אבי הגיע למיון לאחר שקרס בעקבות דלקת ריאות חריפה. היה מורדם ומונשם בטיפול נמרץ 5 ימים התעורר נגמל מהנשמה ופחות מ 24 שעות(מוקדם מידי לכל הדעות!) הועבר להתאוששות ולאחר מכן לפנימית שם לאחר יממה וחצי קרס שוב והוחזר לטיפול נמרץ שם הורדם והונשם למשך שבוע לאחר מכן נגמל שוב נשאר בטיפול נמרץ שבוע נוסף ולאחר מכן הועבר לפנימית לאחר שבוע חלה התדרדרות ועכשיו הוא מורדם ומונשם בחדר ניטור. שאלתי היא מהם הסיכוייםמלגמול אותו ללא ביצוע טראכוסטומי? ומה הם הסיכונים אם נתנגד להליך? ומה כוחו של בית החולים לאלץ אותנו לאשר תודה רבה!

27/01/2019 | 10:45 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, בהחלט נכון שסיכויים להיגמל יותר נמוכים אם המטופל עדיין זקוק להנשמה. כמו כן, הנכון הוא שישנם חולים שקל יותר לגמול אותם לאחר טרכאוסטומי, כי לאחר ניתוח זה עבודת הנשימה של המטופל (צורך להפעיל שרירי הנשימה) יורדת, כלומר, יותר קל לחולה לנשום וגם יותר יעילה פעולת שאיבת ההפרשות להקלה על הנשימה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב