לידה עם זריקה אפידורלית כאשר יש קעקוע

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

07/01/2019 | 13:59 | מאת: מארג'

שלום יש לי קעקוע בגב התחתון ואני בתחילת הריון ראשון. רציתי לברר האם אוכל לקבל זריקה אפידורלית כאשר אגיע ללדת? קראתי שהתשובה יכולה להיות לכאן או לכאן אך חשוב לי מאוד לבדוק זאת בוודאות. קראתי שהזריקה ניתנת בין האזורים L1-L3 והקעקוע שלי הוא די מפוזר בין האזורים האלה, מין פרח ששולח גבעולים. תודה

07/01/2019 | 17:51 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, ניתן לבצע אלחוש אפידורלי גם בגובה של L4-L5. ההתלבטות נובעת מכך שלא ניתן לדעת באיזה חומרים השתמשו לצורך הקעקוע וישנם חומרים שלא רצוי להחדיר אותם בקרבת חוט השדרה (עצבים). למעשה, ישנו ניסיון רב של החדרת מחט דרך קעקוע ללא סיבוכים. ההחלטה הסופית היא של הרופא המרדים שיטפל בך. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב