ניתוחים גדולים ללא הרדמה כללית

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

05/12/2018 | 13:11 | מאת: דוד

בכתבה שפורסמה בניו יורק טיימס אשתקד על הטרנד הגובר בארה"ב של ניתוחים ללא הרדמה, נכתב שההתמחות העיקרית שבה נערכים ניתוחים ללא הרדמה היא אורתופדיה אבל שגם "ניתוחי מעיים, שד, חזה, כלי דם, אא"ג, אורולוגיה ועיניים" נעים לכיוון הזה. השאלה שלי היא האם גם בישראל קיימת מגמה כזו בניתוחים כאלה? קישור לכתבה: https://www.nytimes.com/2017/03/25/health/surgery-awake-anesthesia.html

10/12/2018 | 12:50 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, גם בישראל מתרחב השימוש בחסם עצבי במהלך הניתוח, המאפשר ביצוע ניתוח במצב ערנות או טשטוש במקום הרדמה כללית עמוקה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב