שאלה לגבי הנשמה והרדמה וההשפעות

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

08/03/2018 | 17:24 | מאת: שני

אשמח לתשובה אמא שלי באה לבית חולים עם קריסה מכימומוטרפיה אושפזה למשך יותר משבועיים כשהיא מונשמת מורדמת אחרי זה הופסקו חומרי ההרדמה והיא אינה מגיבה יותר משבוע וחצי עשו לה בדיקה בראש וצילום והכל תקין מה יכולה להיות הסיבה

12/03/2018 | 09:29 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, כדי להבטיח תנאים טובים להנשמה ממושכת ותמיכה במערכות הגוף הקורסות, יש צורך במתן חומרי הרדמה תקופה ארוכה. עם סיום מתן תרופות הרדמה קצב ההתעוררות תלוי בזמן שחלף, בכמות חומרי ההרדמה ובתפקוד המערכות האחראיות על פינוי מהגוף, כגון כליות וכבד. לצערנו, במהלך טשטוש, לפעמים מתפתחים שינויים בלתי הפיכים במערכת העצבים המרכזית, שלא תמיד ניתן לאבחן באמצעות שיטות דימות זמינות כמו CT ו- MRI, לכן, רק עם הזמן ניתן יהיה להגיע למסקנות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב