תוספי תזונה,מאיפה להתחיל?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

04/09/2004 | 19:09 | מאת: איתי ב

אני בחור צעיר בן 20.לאחר שקראתי הרבה על הגורמים לסרטן ושאר מחלות,הגעתי למסקנה כי אף פעם לא אוכל להימנע מרוב הסכנות כגון קרינות מסוגים שונים או אכילת מזון בריא בלבד.בנוסף לכך,לפעמיים אני מרגיש חלש למדי למרות שאני משתדל לעשות הליכה של שעה לפחות ארבע פעמים בשבוע. חשבתי לקחת תוספי תזונה,אבל שפע המידע באינטרנט בלבל אותי לגמרי: כל מחקר טוען שחומר X מונע סרטן או מחלה מסוג Y.חנויות הטבע מצידן מציעות מבחר לא פחות גדול של כל מיני תוספים וויטמינים. האם כדאי קודם כל לפנות לרופא המשפחה או לקופת חולים,הבנתי שחלק מקופות החולים מיצרות תוספי תזונה תחת המותג שלהן.

04/09/2004 | 22:05 | מאת: עידית סער, נטורופתית

את רוב הדברים הדרושים לשמירת הבריאות ניתן לקבל מהמזון ! צריך רק לדאוג שהמזון יהיה טבעי ומגוון ככל האפשר. לגבי תוספות חשוב שתהיינה ממקור טבעי, כדוגמת צמחי מאכל או מזונות אורגניים מרוכזים, כאלו שהגוף יוכל להפיק מהם את התועלת המירבית. לפרטים על תוספים אלו, פנה לדוא"ל שלי.

05/09/2004 | 14:36 | מאת:

איתי שלום, עד היום לא נמצא חומר במזון המונע סרטן. יש מחקרים התומכים בתזונה דלה בשומן רווי ועשירה בסיבים תזונתיים ובסידן. במקביל, יש עדויות לכך שהכנת מזון בצורה מסויימת כמו צלייה על גחלים עלולה להגביר את החומרים המסרטנים במזון הנאכל. תזונה מאוזנת מכילה את כל רכיבי המזון כולל ויטמינים ומינרלים הדרושים לגופנו. ישנם ויטמינים ומינרלים הנחשבים למונעי חימצון ( כגון: ויטמין E,C , סלניום ועוד) ויתכן ובעתיד יצליחו להוכיח כי צריכה מוגברת שלהם מפחיתה סיכון למחלות סרטן. רונית ענבר

05/09/2004 | 21:30 | מאת: מריוס ויטנר-תזונאי

רונית שלום, ברור שלא נמצא חומר מסוים המונע סרטן וגם אין סיכוי שימצא חומר כזה אי פעם, כמו שאין סיכוי שתמצא תרופה נגד סרטן. אבל מה שכן קיים ושנמצא בהישג ידו של כל אחד, הוא מזון המונע סרטן ומחלות אחרות ולא צריך לפחד להגיד את זה. גם לבעית הכנת המזון נמצא פיתרון, שכל אחד יכול להיעזר בו. מי שרוצה לחכות להוכחות מדעיות שמזון טבעי ומלא מונע סרטן, במקום להשתמש בסכל הישר שעוד נשאר לו, אחרי שטיפת המוח של הממסד הרפואי, יעשה את זה על אחריותו. כדאי להמליץ על דברים שכל אחד יכול לעשות החל ממחר ולא לחכות להוכחות שאולי תמצאנה ואולי לא. בברכה,