חוסרים בצמחונות הכוללת אי אכילת ביצים ומוצרי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

01/09/2004 | 00:04 | מאת: אסי

האם יכול להיווצר מחסור בתזונה צמחונית מאוזנת אם לא אוכלים גם ביצים וחלב מלבד b12 וברזל , והאם זה נכון שחלבון מלא ממש יש רק בביצה ובנוסף האם צריכה של 2000 מיקרו גרם של b12 מספיקה לשמור על איזון בהנחה שכרגע לא קיים חוסר תודה רבה ויום נפלא

01/09/2004 | 23:46 | מאת:

אסי שלום, אורח חיים צמחוני הכולל הימנעות ממוצרי חלב וביצים מחייב השלמות תזונתיות מתאימות, יש לתת את הדעת לחסרים פוטנציאלים של חלבון, ברזל, ויטמין B12 וסידן. חלבון שלם (בעל ערך ביולוגי גבוהה) המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות מקורו בדר"כ מהחי ( בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב). יש להקפיד על צירופים והרכבים שונים של מזונות ( לדוג' אורז עם עדשים) על מנת להבטיח אספקת חלבון איכותי בכמויות מתאימות. הצריכה היומית לויטמין B12 הינה 2.4 מיקרוגרם ליום. בברכה, רונית ענבר

08/09/2004 | 03:14 | מאת: DK

-בעצם אתה מדבר על תזונה טבעונית. תזונה טבעונית מגוונת מכילה את כל מה שגופך זקוק לו- כולל ברזל(מלבד לויטמין B12 אותו יש לקחת כתוסף). -זה לא נכון ותוציא מהראש את המושג "חלבון מלא". מחסור בחלבון הוא נדיר עד לא קיים בעולם המערבי(גם בקרב טבעונים). כמובן שאין צורך בשילובים מיוחדים כאלה ואחרים- זה מיתוס. -אמורה להיות מספקת(בהנחה שלא קיימת בעיית ספיגה). מאחר שנושא זה נרחב אני מצרף מאמר מקיף יותר של ארגון התוזנאים האמריקאי ה- ADA הכולל בתוכו את כל המידע שעלייך לדעת: http://www.eatright.org/Public/GovernmentAffairs/92_17084.cfm בנושא חלבון(וחלבון צמחי בפרט) אני ממליץ על המאמר הבא של ד"ר ג'ון מקדוגל: http://www.nealhendrickson.com/mcdougall/031200puprotein.htm בברכה, DK.