קרדיומיופטיה (מחלה בשריר הלב)

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

05/08/2004 | 18:01 | מאת: lola

שלום רב, אני בת 28.5 ולפני כחודשיים אובחנה אצלי מחלת לב קשה (קרדיומיופטיה) - נמצא כי יש לי פגיעה חמורה בשריר הלב ושהתפוקה שלו עומדת על 20% (במקום 50%-70% שנחשב נורמלי..) אני מקבלת טיפול תרופתי ובניגוד לתחזיות הרפואיות אני דווקא חשה יחיסית די טוב ומתפקדת באופן מלא (כולל עבודה ואימונים בחדר כושר) קיבלתי מהקרדיולוג המטפל בי טיפול תרופתי והוראות לגבי אופי האימונים שלי (מגבלות דופק ומאמץ). עקב הבשורה התחלתי לקרוא חומר בעניין ובמספר מקומות נכתב על קו-אנזים קיו 10. בכל המאמרים שקראתי נכתב כי כדור זה מומלץ מאוד לטיפול בבעיות בשריר הלב. האם הכדור מוכר לכם? האם כדאי לי להתחיל לקחת אותו במקביל לטיפול התרופתי שלי? הרופאים לא ממליצים עליו בטענה שלא הוכח לגביו דבר.. אני רוצה לנסות אך לא יודעת באיזה מינון? אשמח לשמוע את דעתכם בעניין. תודה רבה.

05/08/2004 | 22:57 | מאת:

שלום רב, קואנזים Q10 נחשב לתוסף יעיל במגוון רחב של בעיות קרדיווסקולריות, יש מספר מחקרים שמראים שרמת קואנזים Q10 בדם ובלב נמוכה יותר בחולים עם כשל לבבי. בברכה, רונית ענבר