תזונה ואקנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

30/07/2004 | 23:56 | מאת: דרדרינה

שלום רב אני סובלת מאקנה כבר מגיל 14-15(אני בת 25) ,ושום קוסמטיקאית או תכשיר לא עזר לי לגמרי,ולא רק שלא עזר גם נראה לי שנשארו לי סימנים אדומים כתוצאה מהפצעים ומהטיפול הלא נכון בהם. השבוע קיבלתי המלצה מחברה לעבודה שסבלה מכתמים ופצעים בגב,שעברה טיפול במכון קוסמטי רפואי ועכשיו הגב שלה חלק.הלכתי היום לייעוץ והטיפול יהיה ב3 שלבים: 1.תכשירים יקרים שאמורים לרפא לי את הפצעים הקיימים ,ולהמיס קצת את שכבת העור העליונה. 2. 5 טיפולים של פילינג אותם אני אעבור במכון שמטרתם למחוק לי לגמרי את הכתמים מהפצעים. 3. וזאת המטרה העיקרית לגרום לכך שלט יחזרו עוד פצעים ע"י תפרט לתזונה שמתאימה לי וע"י תוסף של קומפלקס בי ואבץ. ושאלתי היא האם ייתכן באמת שהתזונה שלי היא שגרמה לי לפצעים האלה כל השנים? ומה שאני צריכה זה להמנע ממה שאסור לי ולקחת את התוספים ואז לא יחזרו הפצעים או שזו רק אשליה? דרך אגב ,את כל הדברים שידוע שגורמים לפצעים אני לא אוכלת או שותה,אבל מוצרי חלב רק היום הבנתי שגם הם גורמים לפצעים ואותם אני אוכלת ושותה בכמויות.... תודה על העזרה.

01/08/2004 | 14:10 | מאת:

שלום רב, קשה לי להאמין שהתזונה היא שגרמה לפצעים במשך כל השנים. ההשפעה של הימנעות ממזונות שונים על הפצעים שנויה במחלוקת, הימנעות ממוצרי חלב עלולה לגרור חסרים של סידן. כדאי לפנות לרופא עור. בברכה, רונית ענבר