למה הפול צריך בכלל חומצה?...

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

18/06/2004 | 10:29 | מאת: חגי

שלום רב בבדיקת הדם האחרונה שעשיתי הסתבר שיש לי מחסור גדול בחומצה פולית (ואני בכלל לא ידעתי שיש לי דבר כזה...). חוץ מזה גם חסר לי ויטאמין b12, אבל יש לי יותר מדי GOT ו- GPT (אם מישהוא רוצה להחליף...). קודם כל - מה זה חומצה פולית? ולמה אני צריך את זה? ואיך אני משיג את זה? וכמה זה עולה? (ויש אפשרות לטרייד-אין?) חוצמזה - מה אלה הדברים שיש לי יותר מדי? (זה יעשה את מנהל הבנק שלי יותר מאושר?!) ובכלל - להכין צוואה? תודה רבה, ושבת שלום

20/06/2004 | 22:52 | מאת:

חגי שלום, יש קשר בין חסר בויטמין B12 לבין חסר בחומצה פולית. חומצה פולית שייכת לקבוצת הויטמינים המסיסים במים. חיונית לתהליכי צמיחה, רבייה וליצירת תאי דם, ממלאת תפקיד חשוב במניעת מומים מולדים. מקורות במזון: כבד, שמרים, ירקות ירוקים עליים, קטניות, דגנים מועשרים ועוד בברכה, רונית ענבר